facebook

На облік поставлять навіть вагітних: жінок якого віку можуть призвати на військову службу

Із 1 жовтня 2022 року жінки певних спеціальностей повинні будуть стати на військовий облік – це робиться задля зведення певної документації і одразу на війну нікого посилати не будуть, однак відмітитися повинні будуть навіть вагітні.

Пише - джерело.


Про це йдеться на сайті Вищої школи адвокатури НААУ.

Зазначається, що усі жінки від 18 до 60 років, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком мають стати на військовий облік військовозобов’язаних.

Оскільки в Україні наразі окремого порядку взяття жінок на військовий облік не встановлено, він ніяк не відрізняється від обліку чоловіків – так, від нього не звільняються ані матері з малолітніми дітьми, і навіть вагітні. До жінок будуть застосовуватись ті ж самі правила, які існують для чоловіків, встановлені Порядком організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.12. 2016 р. № 921.

Читайте також:  Росія хоче розв’язати війну у всій Європі: експерт назвав основний стратегічний задум Путіна

Після того, як жінка стане на військовий облік в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, вона набуде статусу військовозобов’язаної та перебуватиме у запасі Збройних сил, Національної гвардії чи інших військових формувань.

Варто зазначити, що жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час. При цьому, у мирний час жінки можуть бути прийняті на військову службу та службу у військовому резерві тільки в добровільному порядку (за контрактом) (ст.1 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: