facebook

На Миколаївщині пацієнтів з підозрою на COVID-19 тестують некоректно – СБУ

Служба безпеки України у Миколаївській області виявила порушення під час відбору біологічного матеріалу у паціентів з підозрою на COVID-19. Відповідно, всі результати тестів в області можуть бути недійсними. Про це заявив начальник управління СБУ Віталій Герсак на сесії обласної ради, передає кореспондент УНН.

“Станом на 10.04 2020 у мешканців Миколаївської області немає жодного підтвердженого випадку захворювання коронавірусом. За наявними даними, лікарі лікувально-профілактичного закладу Миколаївської області здійснюють відбір біологічного матеріалу у осіб, у яких є підозра на захворювання коронавірусною інфекцією для подальшого проведення лабораторного дослідження на базі … лабораторного центру МОЗ України. Водночас отримано інформацію, що медичний персонал вказаних лікувальних закладів допускає грубі порушення при відборі біологічного матеріалу у осіб, у яких є підозра на коронавірусну інфекцію”, — сказав Герсак.

Пише - джерело.
Читайте також:  "1000 грн за вакцинацію" видаватимуть і без Дії – коли почнуть

Зокрема, з його слів, медичні працівники використовують нестандартизовані пробірки замість пробірок та неякісну хімічну речовину, яка не відповідає визначеним нормам та стандартам, в якій зберігається відібраний матеріал.

За наявними даними СБУ, вказана хімічна речовина виробляється у Миколаївському лабораторному центрі МОЗ України.

“Враховуючи викладене, можна вважати, що всі проведені результати дослідження можуть не відповідати дійсності. З урахуванням викладеного, з метою збереження біологічної безпеки України вважається за доцільне організувати повторну перевірку осіб, у яких є підозра на захворювання коронавірусом”, – наголосив очільник управління СБУ.

Нагадаємо, напередодні заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко приїхав до Миколаєва, щоб перевірити, як на Миколаївщині працюють алгоритми МОЗ, оскільки в області не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: