facebook

На Львівщині в 5-річної дівчинки коронавірус уразив 80% легень

У львівській лікарні ОХМАТДИТ у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентиляції легень перебуває 5-річна дівчинка з коронавірусною інфекцією.

Пише - джерело.


Про це повідомили у медзакладі.

У дитини двобічна полісегментарна пневмонія, викликана SARS-CoV-2, сепсис, дихальна, серцево-судинна і поліорганна недостатність, РДС ІІІ ступеня. Легені дитини уражені на 80%. Дихати їй допомагає зараз апарат ШВЛ.

«Малеча захворіла і все виглядало на звичайну застуду – кашель, нежить, але за три дні симптоми наростали дуже стрімко і з району дівчинку привезли до нас. Зараз наша мультидисциплінарна команда робить усе можливе для порятунку дівчинки», – повідомили у медзакладі.

Читайте також:  Швеція надасть Україні 10 танків Stridsvagn

Якщо рівень кисню буде знижуватися і негативна динаміка буде зберігатися, то дівчинку підключать до ЕКМО.

Додамо, керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що у місті 80 дітей мають підтверджений діагноз Covid-19.

Батьків просять не зволікати, якщо звичайна застуда у дітей не минає. Якщо є симптоми коронавірусної інфекції, просять звернутися до сімейного лікаря. Якщо стан дитини важкий, баткьів закликають телефонувати у «швидку» і повідомити медиків про підозру на Covid-19.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: