facebook

На Івасюка через перевантаження впала кабіна ліфта з людьми і собакою (ФОТО)

У будинку №30 на Івасюка дев’ятого липня впала кабіна ліфта, в якій перебували троє дорослих і собака породи сенбернар.

Допис про цю неприємну історію розміщено в соціальній мережі.

Пише - джерело.

Вранці інженерною службою “Теплого дому” спільно з представниками профільної підрядної організації було проведено обстеження механізмів.

“Ліфт 1988 року випуску, це є середній вік ліфтів у франківських будинках. Згідно з вимогами законодавства, минулого року ліфт пройшов експертне обстеження та отримав дозвіл на подальшу експлуатацію. Відповідно до вимог експертизи були проведені необхідні заміни, зокрема змонтовано новий канат. Таким чином механізми підіймача перебувають у цілком справному стані”, – пояснюють в комунальному підприємстві.
Ймовірною, зазначають в “Теплому домі”, причиною зворотного ходу є перевантаження кабіни. В момент аварії в ній перебували троє дорослих і собака породи сенбернар.

Читайте також:  Випічка з "сюрпризом": франківка знайшла в булочці з "Сільпо" мертву муху (ФОТОФАКТ)

“На жаль, старі підіймачі не обладнані блокуванням від перевантаження. Як наслідок – двигуну не вистачило потужності й після короткого падіння кабіна була зафіксована захисними клинами”, – додають в КП.

“Теплий дім” висловлює співчуття мешканцям і нагадує, що паспортна вантажність ліфтів, встановлених у будинку №30 – лише 320 кг.

До речі, аналогічні підіймачі працюють у більшості будинків по вул. Івана Павла II, Молодіжній, Хоткевича, Миру.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: