facebook

На Івано-Франківщині гірську дорогу для лісовозів ремонтують за майже 30,6 млн грн

На Івано-Франківщині 9,2 км гірської дороги ремонтують за майже 30,6 млн грн. Роботи замовило державне підприємство “Ліси України”. У компанії пояснюють, що шлях ремонтують для лісовозів.

Пише - джерело.

Як йдеться у дописі, Надвірнянська філія Карпатського офісу “Лісів України” капітально лагодить стару лісову дорогу, яка не ремонтувалася понад 35 років, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

“Внаслідок руйнування теперішньої дороги завантаження лісовозів замість 20 м³ наразі знижене в середньому до 10-12 м³, що призводить до значних втрат в логістиці. За відсутності ремонту дорога вже цієї зими може стати непроїзною. Відновлення дороги значно зменшить собівартість заготівлі та збільшить сплату податків у державний бюджет”, — йдеться у дописі.

У державній компанії “Ліси України” спростовують інформацію про те, що дорогу будують, аби з’єднати Буковель з новим курортом Бистриця.

“Лісова дорога не пов’язана з курортом Бистриця, не використовується для автотранспортного сполучення між цими курортами. Проведення ремонту обумовлене наявністю поруч із дорогою лісосічного фону обсягом понад 60 тис. м³”, — додають у держпідприємстві.

Читайте також:  80 сіл і міст на Франківщині без світла: людей просять не перевантажувати кол-центр обленерго

6 жовтня 2023 року на сайті NGL Media опублікували матеріал, в якому йдеться про те, що державне підприємство “Ліси України” відремонтують лісову дорогу протяжністю 9,2 км, що проходить межею природного заповідника “Горгани”. Вона з’єднає гірськолижний курорт “Буковель” з новим курортом “Бистриця”. Проєкт планують завершити до кінця року.

Про будівництво двох курортів у Карпатах — “Бистрицю” та “Турбат”, які будуть з’єднані з Буковелем, стало відомо у лютому 2023 року.

Згідно з інформацією на Prozorro державне підприємство “Ліси України” уклало три договори з “ПБС”.

Дорогу ремонтуватимуть у трьох урочищах Довжинецького лісництва:

в урочищі Довжинець — Столи за 14 940 136 грн;
в урочищі Столи за 13 860 706 грн;
в урочищі Середній Полянський за 1 792 385 грн.
Загальна вартість робіт — 30 593 227 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: