facebook

На Франківщині знову закривають кафе й забороняють масові заходи

На комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківську озвучили ряд заходів, які введуть в області, аби стримати розповсюдження коронавірусної інфекції.

Пише - джерело.

Так, з 22 до 28 лютого заборонять приймання відвідувачів у закладах громадського харчування, розважальних закладах, кінотеатрах тощо, пише “Галка“.

Протягом цього ж періоду заборонять масові заходи (спортивні, культурні, релігійні тощо).

Крім того, в Богородчанах до 22 лютого мають розгорнути модульний шпиталь на 250 ліжок. А Верховинська та Заболотівська лікарні увійдуть до переліку закладів, де лікують людей з коронавірусом.

Також пацієнтів з коронавірусом можуть госпіталізовувати в сусідні до Івано-Франківщини області.

До слова, через поширення коронавірусу на Прикарпатті учні 5-11 класів до першого березня йдуть на дистанційне навчання. Молодша школа й дитсадки наразі функціонуватимуть у звичному режимі.

Читайте також:  У Чехії вакцинованим від COVID-19 запропонували давати додаткову відпустку

“Ми підготували систему охорони здоров’я області до зростання захворювання, але наші можливості вичерпуються. На жаль, ми спостерігаємо за тим, як систематично порушуються карантинні обмеження, встановлені зараз. Прошу усіх з розумінням поставитися до ситуації, в якій ми зараз опинилися і до тих заходів, які ми вимушені вживати. Тільки спільними діями ми можемо зупинити коронавірус.

Ми точно маємо розуміти, що які б заходи – адміністративного чи організаційного характеру – ми не вживали, ми ніколи не подолаємо цей аспект, поки люди ставляться до нього по-своєму й не будуть виконувати ці речі (карантинні обмеження – ред.). Тому що ми підходимо до таких речей, як колапс, система не витримає цього навантаження”, – підкреслив очільник Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: