facebook

На Франківщині встановили рекорд України з наймасовішого виконання колядки (фото, відео)

9 січня на Богородчанщині побили рекорд з наймасовішого виконання колядки “Нова радість стала”. Це вже третє масове виконання відомої колядки. Вперше такий рекорд встановили в Дрогобичі – 8 січня 2017 року “Нова радість стала” на площі Ринок одночасно виконали 828 колядників. На Прикарпатті цей рекорд перевершили в рази.

Пише - джерело.

В “Парку Історії Землі Underhill” в селі Підгірʼя неподалік Богородчан до виконання коляди «Нова радість стала» залучили максимальну кількість людей. Про підготовку до встановлення рекорду повідомляли в соцмережах, тож в Підгір’я в третій день різдвяних свят з’їхались тисячі колядників, пишуть Версії.

“Команда людей, ентузіастів, які зацікавлені в розвитку культури, наших національних традицій, вирішили організувати таку масштабну подію. Це не просто свято, ми хочемо зробити це традиційною естафетою, яка буде передаватися з міста в місто, яка передаватиметься з покоління в покоління. І таке свято коляди, свято вертепу в кожній громаді прославлятиме наші традиції”, – відмічають організатори.

До встановлення рекорду запросили мешканців навколишніх громад, творчі аматорські колективи та відомих артистів. Розраховували на дві тисячі учасників.

Читайте також:  У Мелітополі підліток врятував маршрутника і пасажирів: водієві стало зле і транспорт виїхав на зустрічку

Немає опису.

“Хочемо побити рекорд – коли “Нова радість стала” заспівала 828 колядників. Сподіваємось, що нас буде не менше 2000. Бо якщо вже організовувати – то організовувати якісно, якщо встановлювати рекорд – то встановлювати його надовго. Багато людей відгукнулися, бо це дуже класна і водночас дуже потрібна подія для України”, – додає Ніко.

Але загалом представники Книги рекордів України зафіксували 4471 учасників, хоча організатори відмічають, що ще як мінімум 2000 колядників просто не встигли зареєструватися.

“Ще біля двох тисяч колядували без реєстрації. Тож нас приблизно було біля семи тисяч. Ми не очікували такого ажіотажу, але дуже раді, що стільки людей зібралися”, – відмічають організатори.

Виконання колядки відбувалося під супровід професійного оркестру.

“Сьогодні під час різдвяного ярмарку встановили рекорд з наймасовішого виконання колядки “Нова радість стала” в категорії “Мистецтво. Заходи”. При касах були формуляри, в яких записувались учасники, що приходили на ярмарок. Тож офіційно зареєструвалася 4471 учасників. Це показує, наскільки талановита в нас Україна, наскільки людей поєднують українські традиції”, – відмічає Тетяна Розвадовська, експерт Книги рекордів України.

Немає опису.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: