facebook

На Франківщині у поминальні дні закриють кладовища

В Україні на дев’ятий день після Великодня традиційно починається Провідна неділя. У ці дні зазвичай поминають померлих. Однак пандемія коронавірусу внесла корективи й у цю традицію.

Пише - джерело.

З огляду на численні порушення санітарних та протиепідемічних заходів і правил, інформацію про які надала Нацполіція України, та відповідно до законів України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” і “Про захист населення від інфекційних хвороб” 21 квітня заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко підписав постанову “Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні”.

Читайте також:  “Інтайм” закриває відділення та передає відправлення конкурентам

Постанова рекомендує місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях перебування масового скупчення людей закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі в них не більше, ніж 10 осіб, та забезпечення відстані між присутніми не менше, ніж 1,5 метри.

На виконання цієї постанови в Івано-Франківській області прийнято відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.

Джерело: сайт Івано-Франківської ОДА

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: