facebook

Мир на умовах України: Євросоюз побачив “надію” на завершення війни

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області дав натяк на закінчення війни. Українська сторона зуміла нав’язати окупантам свій темп ведення бойових дій.

Пише - джерело.


Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Le Journal du Dimanche.

За його словами, успішні дії української армії на Харківському напрямку можуть стати початком закінчення війни з Росією. У Європі підкреслили, що з наступу важливо отримати три уроки:

українські сили нав’язують ворогові свій темп”;
дії ЗСУ на півдні та сході країни підтверджують європейський вибір;
Євросоюз має посилити підтримку України, аби прискорити її перемогу.
“Ми повинні посилити нашу підтримку України шляхом задоволення її значних військових та економічних потреб. Немає ілюзій, Путін не поступиться добровільно, і бойові дії можуть тривати довго. Але після українського контрнаступу в Харківській області може виникнути надія на припинення війни”, – зазначив Боррель..

Читайте також:  “Дуже драматичний рік”: астролог назвала 3 найбільш нестерпних місяці для України в 2023 році

Він підкреслив, що рано говорити про закінчення війни та повну перемогу України, але цілком можна припустити, що Росія вже програла.

“Якщо Україна ще не виграла війну, то Росія, напевно, її програє”, – сказав Боррель.

Також голова дипломатії ЄС зазначив, що треба закінчити війну задовго до того, як буде підписано мир. До речі, визначити майбутні умови для укладання миру з РФ можуть і мають лише українці.

“Ми повинні спочатку закінчити війну задовго до того, як зможемо укласти мир. Українці і тільки вони повинні визначити майбутні умови. Тим не менш, ми можемо уявити, що це логічно має на увазі відхід з української території, фінансовий внесок агресора у відновлення країни, яку він систематично прагнув знищити моральне та кримінальне визнання винними у військових злочинах, масштаби яких ми, на жаль, поки не знаємо”, – підсумував Боррель.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: