facebook

«Ми виконуємо заповідь Божу»: на Рівненщині 45-річна жінка народила 19 дітей

Тепер вона – найбагатодітніша мама в Україні. Це реальний рекорд

Пише - джерело.

На Рівненщині нині 47-річна Світлана Ковалевич народила 19-х дітей. Останній малюк з’явився на світ ще у січні 2019-го.

Жінка родом із села Глинне Рокитнівського району. На сьогодні її старшому синові уже 29 років, а найменшому малюку – трохи більше 2-х. Про це повідомляє «News.Daily».

19-та за рахунком дитина з’явилася на світ в день народження чоловіка Світлани Петра. Сам чоловік у цей день був присутній на пологах.

Вага новонародженого – 3 кг 900 г, зріст – 62 см.

Як і попередні 18 разів, Світлана народжувала сама. Народивши 19-ту дитину, жінка встановила рекорд – тепер вона вважається найбагатодітнішою мамою в Рівненській області.

І я, і малюк відчуваємо себе добре. Сина назвали Назаром. Ім’я придумали заздалегідь – УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик.

Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагiтнiсть – для мене справа звична (сміється).

Хоча, звичайно, виносити першу дитину в 18 років і 19-ту в 44 роки (я наpодила Назара за кілька днів до 45-річчя) – дві великі різниці. Мені вже важко, я швидше втомлююся, – каже жінка.

Загалом у Світлани 19 дітей.

Читайте також:  Померла 4-річна дівчинка з Рівненщини, яка половину свого життя провела у лікарнях

Свого первістка вона народила ще у 18 років.

Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім’ях. У моїй родині нас було 8, а у матері чоловіка – 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина.

Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків! До речі, у чотирьох наших старших вже теж є діти. Тому у мене не тільки 19 дітей, а й уже 13 онуків.

Звичайно, мені буває важко. Особливо зараз, адже я не молодію. Через кілька днів після народження Назарчика мені виповнилося 45, – каже вона.

Жінка зізнається, що її діти взагалі не мають ревнощів або заздрості. Навпаки, вони з великим нетерпінням чекають появи нової дитини. Зараз старші дівчатка допомагають мамі по господарству, адже родина має і корів, і свиней і курей, та й загалом – живе за рахунок власного господарства.

Світлана Ковалевич з чоловіком не виключають і появи на світ 20-ї дитини.

Глинне в Рівненській області визнано найбагатодітнішим селом в Європі.

Тут народжуваність втричі вища, ніж в середньому по Україні. У Глинному проживає рекордна кількість жінок, відзначених званням «Мати-героїня».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: