facebook

МВФ каже про прогрес України, але чекає на решту кроків

Міжнародний валютний фонд відзначає прогрес України у проведенні реформ й очікує виконання решти заходів для остаточного затвердження нової трирічної програми розширеного фінансування на $5,5 млрд.

Пише - джерело.

Про це заявив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні в четвер, пише “Інтерфакс-Україна”.

У фонді кажуть, що п’ятьма основними фокусами нової програми є: посилення верховенства права; боротьба з корупцією; підвищення конкуренції, відкриття ринків і зниження ролі олігархів; посилення гарантій незалежності Нацбанку і стабільна фіскальна політика.

Райс нагадав про зустріч у Давосі виконавчого директора МВФ Крісталіни Георгієвої з президентом України Володимиром Зеленським, на якій глава фонду відзначила прогрес країни.

Остаточне рішення має ухвалити рада директорів фонду після виконання Україною заходів.

Читайте також:  МВФ ускладнить життя українським пенсіонерам

Одним із них є законопроєкт №2571 про окремі питання функціонування банківської системи. Який повинен усунути виниклі під час очищення банківської системи законодавчі прогалини й знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку, кажуть у МВФ.

Передбачалося, що попередні заходи буде виконано в січні – на початку лютого, що дасть змогу винести українське питання на раду директорів МВФ у лютому.

Однак Верховна Рада наразі розглядає в другому читанні законопроєкт про ринок землі, який за дотримання наявного регламенту може розтягнутися на декілька тижнів або навіть місяців.

“Наразі відбувається дуже активний діалог. Конструктивні дискусії тривають”, – сказав Райс.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: