facebook

“Можуть вдарити одночасно і комбінувати всю зброю”: аналітик про найближчу небезпеку з неба для України

Ворог випробовує тактику одночасного застосування дронів-камікадзе та ракет.

Пише - джерело.

Вчорашня атака дронами та ракетами мала ознаки комбінованого удару, який росіяни можуть застосовувати і в подальшому.

В чому його складність та небезпека – про це в коментарі для ТСН.ua розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Це умовно нова тактика, яку вони вже намагались використати. Скоріш за все, вони будуть комбінувати всю зброю, яка в них є: високоточні ракети, такі як Х-555 та Х-101, разом з цим будуть одночасно використовувати дрони, можливо, також одночасно балістичні ракети “Іскандер” та не дуже точні ракети, – каже Гетьман. – Це набагато ускладнить роботу нашої ППО. Набагато. В такому випадку дрони можуть прикривати ракети та не давати працювати нашій ППО так, як вона це вміє – 70%, 80% збиття”.

Читайте також:  Секретна операція з прориву на гелікоптерах до Маріуполя: Інтерв’ю з “азовцем” “Мольфаром”

На питання про суттєву різницю в швидкості дрона та ракети, Гетьман відповів так: “Синхронно вони не можуть летіти. Ракета летить швидше за дрон. Першими можуть запустити дрони, коли вони будуть над певним містом, можуть запустити ракети, які наздоженуть безпілотники”.

На думку Гетьмана, кількість ракет, яка сьогодні була випущена по Україні (55, з яких 47 було збито – Ред). свідчить про те, що росіяни відмовились випускати одночасну занадто велику їх кількість.

“Вони планують змінити тактику, щоб досягати мети, яку вони перед собою ставлять. Якщо не виходить одним чином, то намагаються удосконалити. Ми теж удосконалюємось”, – резюмував аналітик.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: