facebook

«Можливо, я ховала не свою дитину»: про загиблих у частині «дніпровського стрільця» (ФОТО)

Військові гинули там за дивних обставин

Пише - джерело.

Військова частина 3021 Нацгвардії України у Дніпрі нині у всіх на вустах через інцидент 27 січня. Тоді Артемій Рябчук, солдат-строковик, розстріляв своїх товаришів по службі.

Незабаром з’ясувалося, що погана слава про частину ходить давно – там не раз за дивних обставин гинули військовослужбовці.

Батьки померлих солдатів скаржилися на «дідівщину» у військовій частині. Вони думають, що діти могли стати свідками чогось, що не повинні були бачити.

У 2018 році у цій же військовій частині помер 19-річний Мансур Вержаковський, родом з Кіровоградської області.

За два місяці від початку служби командування повідомило, що хлопець нібито застрелився. Начебто, до цього з його банківської картки зникли 200 гривень. Батькам же надходили повідомлення, що хтось намагається зняти з неї готівку. Мансур же на товаришів не скаржився і про жодні конфлікти рідним не розповідав.

Мансур Вержаковський. Джерело - ТСН

Крім того, рідні хлопця знайшли чимало нестиковок у офіційній версії смерті.

На тілі юнака знайшли синці, а постріл припав на правий бік голови, хоча солдат був шульгою. Провадження чотири рази намагалися закрити, а зараз слідчі знову почали розбиратися в причинах трагедії.

– Куля влучила в шию, вийшла через голову. Незалежний судмедексперт сказав нам, що траєкторія кулі не була природною. Сам він фізично не міг зробити такий постріл, – розповів батько хлопця.

Ще одна дивна смерть пов’язана з ім’ям 20-річного Андрія Кіби, який також приїхав на службу до Дніпра з Кіровоградської області.

Читайте також:  Російські військові в Ірпені розстрілювали жінок та дівчат, а потім танками їздили по тілах – мер

Андрій Кіба. Джерело - ТСН

2019 року, за офіційними даними, його тіло знайшли на одному з постів на території «Південмашу». Мати хлопця стверджує, що обставини загибелі сина їй досі не відомі.

– Я вважаю, що мій син став свідком того, чого не повинен був бачити. Його прибрали. Взагалі, про якісь конфлікти він не розповідав, але казав, що ту роботу, яку доручали робити «старшим», вони перекладали на молодих солдатів-строковиків. Доходило до того, що вони руками штовхали вагон поїзда, – розповіла жінка.

Крім того, вона не впевнена, що насправді поховала Андрія. Коли труну з тілом солдата транспортували з Дніпра на його батьківщину, машина швидкої допомоги у супроводі солдатів зникла з поля зору. Рідні, які їхали слідом іншим авто, не змогли її знайти.

У результаті сім’я увечері повернулася додому, а тіло їхнього сина в заявлене місце так і не привезли. Наступного дня їм зателефонували з моргу і сказали лише, що туди доправили тіло солдата з кульовим пораненням голови.

Рідним не дозволили відкривати труну.

– Патологоанатом пізніше заявив, що до моргу його доставили лише о четвертій годині ранку. Де можна було бути весь цей час? Мені здається, що це було зроблено спеціально. Можливо, я ховала не свою дитину, – припустила мати Андрія.

Про знущання та цькування у військовій частині 3021 розповіла колишня військовослужбовиця Олена Липовенко, що служила там у 2018-2019 роках. Раніше ми писали про те, що відбувалося під час її служби та як дівчині вдалося вижити.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: