facebook

МОЗ на період новорічно-різдвяних свят посилює вимоги карантину в Україні: Радуцький перелічив обмеження

Йдеться про посилення обмежень під час масових заходів.

Пише - джерело.

“Омікрон” зафіксували в Україні. Цей штам поширюється дуже швидко і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня. Україні важливо, щоб свята не викликали збільшення населення, а те, наскільки буде потужною очікувана хвиля пандемії, залежить від вакцинації громадян і дотримання ними карантину.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

Радуцький нагадав, що симптоми “Омікрону” відрізняються від добре відомих, які притаманні коронавірусу. Новий штам характеризується: першінням в горлі, сухим кашлем, сильною втомою, болями в м’язах, нічною пітливістю.

“Наразі дуже важливо, щоб свята не викликали збільшення населення. Розпочинаються новорічні та різдвяні масові заходи із великими скупченнями людей: відкриваються ярмарки, парки атракціонів, льодові катки”, – вказав Радуцький.

У зв’язку з пандемією МОЗ посилює протиепідемічні вимоги проведення масових заходів. Зокрема, територія масового заходу має бути огородженою, на вхідному встановленому пункті контролю, де у відвідувачів перевірятимуть сертифікат вакцинації (або підтвердження протипоказання до щеплення), негативного результату тестування чи довідки про лікування.

Читайте також:  Симптоми старечої агресії у людей похилого віку

“У регіонах “червоної” необхідно мати сертифікат про проведення двох щеплень, у “жовтій” – щонайменше одного”, – зауважив він.

Крім того, очільник профільного комітету уточнив, що для зменшення черг на вході, МОЗ надає розмітку на відстані 1,5 м від одного місця до іншого.

“Можливо, відвідувачам справді доведеться зачекати на вхід, але це дає гарантію, що на майданчику для святкування буде безпечне середовище”, – пише Радуцький.

Також залишаються чинними і вимоги минулих свят: усі відвідувачі та персонал компанії, які забезпечують захід, повинні бути в масках, які міцно прилягають до обличчя, закриваючи ніс та рот.

Як повідомлялося, новий штам коронавірусу “Омікрон” швидко передається і є побоювання вчених, що він може блокувати дію від вакцин або попередньої інфекції. Симптоми “Омікрону” дещо відрізняються від інших варіантів, таких як “Дельта”, але їх часто описують як легші.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: