facebook

Мовний скандал у Глухові: “Нещасна російськощелепна вчителька” вимагає від мами української дитини, котра хотіла вчитись українською, “компенсації”

Ви не повірите, але торішня історія міста Глухова “як дитину цькували в школі за відмову співати пісню російською” перейшла в судову площину! Ні, не мама подала до суду. “Нещасна російськощелепна вчителька” вимагає від мами української дитини, котра хотіла вчитись українською, “компенсації”.

Пише - джерело.

Це звучить як несмішний анекдот – але факт. Алісу Ковальову намагаються змусити розплачуватись в державі Україна за вимогу навчати і виховувати її українську дитину в українській школі коштом держави Україна українською! Дійсно, яке неподобство, нахабство, шовінізм, расизм і взагалі хвошизм!

Сама пані Аліса написала про це в неділю на ФБ – в четвер, 18 лютого, Глухівський міськрайонний суд Сумщини прийняв ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом “сильнопотерпілої вчительки”. І пані Аліса досі не має адвоката, котрий би захистив інтереси її і її дитини в цій неймовірній за цинізмом справі.

Читайте також:  Україна може стикнутися з дефіцитом води, – РНБО

Ситуацією поки не зацікавились ні на ТБ, ні котрийсь адвокат. Хоча коментатори спільно дійшли висновку, що для початку треба в будь-якому випадку подавати зустрічний позов. Але визнають: це буде тяжка битва не стільки з бюрократією, скільки з проросійським загалом офіційної Сумщини.

Міносвіти теж поки мовчить. Директорку і вчительку не викликано для пояснень, не те що не звільнено з вовчим білетом.

Це до теми “наскільки захищено почувається україномовний громадянин України в своїй державі”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: