facebook

“Молодь згoрaє буквально за кілька днів”: лікар розповів про кaтaстрoфу яка зараз відбувається на Закарпатті

Лікар обласної інфекційної лікарні на Закарпатті Степан Карабіньош назвав ймовірну причину погіршення ситуації з коронавірусом в області

Пише - джерело.

Так, на його думку основною причиною різкого погіршення ситуації і високої смертності є мутований вірус COVID-19, передає “Обозреватель“.

“З Європи пішла друга хвиля захворювання, причому до нас прийшов вже новий штам. Вірус змінився, ми це спостерігаємо зараз. У перші дні після надходження пацієнт начебто ще відчуває себе нормально, він адекватний. А потім настає різке погіршення, сатурація падає до 68%, його переводять в реанімацію, на ШВЛ і все, люди згорають за кілька днів”, – розповідає Карабіньош.

За рік боротьби з коронавірусом йому вдалося відпочити всього кілька днів.

“Я перебуваю в такому хронічному стані втоми. Пам’ятаю, після Нового року ще були свята і у відділенні було всього 12 пацієнтів. Це так мало, що ми не знали що і робити. А потім за кілька днів все відділення заповнилося. Реанімація заповнена на 100%, та й у звичайних палатах вже немає місць. Медсестрам доводиться виходити додатково. На весь поверх, де постійно знаходиться 33-35 хворих, у нас всього дві медсестри. А їм потрібно всім поставити крапельниці, зробити уколи”, – каже лікар.

Читайте також:  Били за будь-яку провину армійським ременем і кулаками: подробиці вбивства вітчимом дівчинки на Закарпатті

Раніше ми писали, що з 24 лютого в областях України діють обмеження “жовтої зони”.

Івано-Франківська область перейшла в «червону» зону до старту адаптивного карантину. Це пов’язано з тим, що в регіоні зафіксовано новий спалах хвороби. Область функціонує за правилами “червоної” зони з понеділка, 22 лютого.

У регіоні вже розгортають карантинні блокпости і вводять особливий режим в’їзду і виїзду з області.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: