facebook

Мобілізація в Україні: з якими хворобами нервової системи не призвуть на службу?

Перелік

Пише - джерело.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні продовжується загальна мобілізація, в ході якої військовозобов’язаних громадян призивають на службу. Низка законних підстав, у тому числі різні захворювання, дають право на звільнення від мобілізації.

До списку хвороб, що звільняють від мобілізації, входять різні захворювання нервової системи.

Про це йдеться у наказі №490 Міністерства оборони України «Про затвердження Змін у Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України».

Серед переліку діагнозів, пов’язаних із порушенням функцій ЦНС, у наказі міноборони зазначені захворювання, які не дозволяють людині проходити військову службу.

Читайте також:  На війні загинув молодий хлопець з Надвірнянщини

До таких захворювань відносяться:
– швидко прогресуючі, із значними порушеннями функцій запальні захворювання ЦНС (менінгіт, енцефаліт, мієліт, енцефаломієліт, внутрішньочерепний та внутрішньодзвінковий абсцес);
– прогресуючі, зі значними порушеннями функцій системні атрофії, церебральний параліч, хвороба Паркінсона, розсіяний склероз, всі види дистонії, крім вегетосудинної;
– епілепсія за наявності частих епілептичних нападів чи виражених психічних розладів;
– швидко прогресуючі, із значними порушеннями функцій хвороби периферичної нервової системи.

Сообщение Мобілізація в Україні: з якими хворобами нервової системи не призвуть на службу? появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: