facebook

Мобілізація в Україні: у яких випадках заброньованих працівників можуть призвати на службу

В Україні набули чинності ухвала Кабміну “Про деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму військового стану”. Раніше стало відомо, що керівники підприємств можуть отримати для окремих співробітників пільги у вигляді відстрочки від служби. Однак у документі також сказано, на яких підставах бронь від мобілізації можуть анулювати.

Пише - джерело.

Під час загальної мобілізації військовозобов’язані від 18 до 60 років мають стати на військовий облік. Проте працівники деяких підприємств можуть бути заброньовані від служби, що дозволяє їм отримати відстрочку.

Зокрема, щоб мати право на відстрочку, посадова особа має виконувати важливі для функціонування організації робочі обов’язки. Крім органів державної влади, місцевого самоврядування та інших відомств, відстрочка за законом видається робітникам на підприємствах, які виконують певні мобілізаційні завдання щодо забезпечення потреб Збройних сил, інших військових формувань, мирних громадян тощо.

Читайте також:  Таролог назвала місяць, коли Україна може перемогти окупантів

Міноборони має узгоджувати всі списки заброньованих працівників. У постанові передбачається, що бронювання може бути скасовано з однієї з чотирьох причин:

закінчення терміну дії;
завершення виконання або скасування мобілізаційного завдання;
ліквідацію органу державної влади, підприємства, установи, організації;
звільнення військовозобов’язаного з роботи.
Після закінчення терміну дії броні від служби керівник може продовжити бронювання для співробітника. Але за наявності однієї з трьох останніх підстав анулювання відстрочки від призову здійснюється шляхом ухвалення рішення Міністерством економіки на підставі обґрунтованого звернення конкретної організації.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: