facebook

Мобілізація в Україні: кого зараз призивають до армії у першу чергу

Загальна мобілізація в Україні продовжується. У законодавстві нічого не сказано про чотири хвилі, які описували ЗМІ. Черговість призову залежить від кваліфікаційних навичок громадян, але здебільшого від того, скільки військовослужбовців потрібно в ту чи іншу військову частину.

Пише - джерело.


Так, на службу під час загальної мобілізації та військового стану можуть призвати будь-кого із військовозобов’язаних. Однак, на сьогоднішній день перевага надається резервістам та колишнім учасникам АТО та ООС. З кожним місяцем війни чисельність підрозділів нарощується за рахунок військовослужбовців і військовозобов’язаних, що вже відслужили. Громадян без військової підготовки та військового досвіду одразу на війну ніхто не відправляє.

Читайте також:  Ворог перегруповується і готує чергову спробу взяти Київ, – Генштаб ЗСУ

На сьогоднішній день в основне число призовників входять громадяни, які проходили термінову або контрактну службу до 2014 року.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, призов військовозобов’язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань України здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами. Нині ці плани під грифом “таємно”.

Центри комплектації (військкомати) займаються мобілізацією всіх, хто проходить за критеріями віку, здоров’я та не має підстав для відстрочення. Представники військкоматів можуть вручити повістку та мобілізувати будь-якого здорового чоловіка від 18 до 60 років. Підтвердити його військовоздатність може лише медична комісія, проходження якої є обов’язковим для всіх призовників.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: