facebook

Мобілізація: українські чоловіки можуть легально виїжджати за кордон через систему “Шлях“

Мобілізація: українські чоловіки можуть легально виїжджати за кордон через систему “Шлях“

Пише - джерело.

В Україні до 19 лютого продовжили воєнний стан та мобілізацію. Як мінімум до цієї дати проходитиме призов на службу в армію. Серед чоловіків, які мають право безперешкодно перетинати кордон у цей період – водії, які перевозять важливий медичний вантаж та гуманітарну допомогу.

Дозвіл на такі перевезення можна отримати після подання заявки та внесення до системи “Шлях”.

Керуючий партнер адвокатського об’єднання “Чудовський та партнери” Ігор Чудовський повідомив, що йдеться про систему, створену ще наприкінці 2021 року. Вона запрацювала у березні 2022-го та дозволяє виїжджати із України військовозобов’язаним водіям. Це особи, які здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших військових формувань, медичних та гуманітарних вантажів. Необхідне документальне підтвердження таких організацій на здійснення діяльності.

Водії звертаються до обласних військових адміністрацій Міністерства інфраструктури, після чого їх дані вносять до системи та погоджують у Держприкордонслужбі. Дозвіл можна отримати, написавши листа на електронну адресу до військової адміністрації. ОСА приймає рішення, вносить інформацію та повідомити прикордонну службу.

Читайте також:  Водій автобуса "Калуш-Варшава" залишив на заправці пасажирку і поїхав (фото)

Звертатися мають право:

  • військові адміністрації;
  • правоохоронні, військові органи;
  • медичні заклади;
  • одержувачі чи відправники гуманітарної допомоги.

Дозвіл на перебування за кордоном надають не більше ніж на 30 днів. У систему вже внесено дані 146 тисяч українців. Більшість із них є водіями ліцензованих перевізників вантажів та пасажирів. Максимальна кількість волонтерів-заявників подано систему через Волинську, Львівську та Тернопільську ОВВ.

Система “Шлях” допомогла організаціям та громадянам-волонтерам покращити забезпечення української армії теплими речами, медикаментами та іншими видами допомоги, спростила контроль вантажних перевезень та зменшила час на отримання дозволу на виїзд за кордон. Цифровий реєстр знижує корупційні ризики та можливість помилок.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: