facebook

Мобілізація триває: чи можуть чоловікові вручити повістку за кордоном – відповідь юриста

Щодо цього питання серед українців ходить велика кількість чуток

Пише - джерело.

 

Під час повномасштабної війни в Україні продовжують видавати повістки військовозобов’язаним чоловікам. Їх можуть одержувати громадяни віком від 18 до 60 років. “Телеграф” докладніше розповість про те, чи можуть видавати повістки військовозобов’язаним українським чоловікам також і за кордоном.

Терміни явки до призовних ділянок встановлюються районними (міськими) ТЦК та СП на повістці, вручення якої проводять відповідні органи місцевого самоврядування або керівники підприємств, установ чи організацій. Про це юрист-волонтер Гарячої лінії Асоціації правників України з питань, пов’язаних із військовою агресією, її наслідками та воєнним станом, помічник адвоката АТ “ЮК “АРЕС” Євген Промський розповів виданню DT.UA.

Читайте також:  В Одесі чоловіки атакували дитину на дитячому майданчику: відео та деталі НП

“Повістка може також вручатися безпосередньо посадовими особами районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Серед цього списку відсутні закордонні дипломатичні установи України”, — підкреслив юрист.

Він також додав, що тільки пункт 52 Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 №1487, містить застереження про те, що закордонні дипломатичні установи України сприяють поверненню військовозобов’язаних та резервів час загальної мобілізації та воєнного часу. Однак без деталізації щодо повноважень на вручення їм повісток.

Виходячи з цього, чоловікам з України, які зараз перебувають за кордоном, вручити повістку на військову службу не можуть.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: