facebook

“Мобілізація посилюється колосальними нововведеннями, ТЦК зможуть масово визначити ухилянтів”: повістки, заходи, ЗСУ

Уникнути військового обліку стане практично неможливо. Тепер усю актуально інформацію будуть передавати автоматично з цивільних державних реєстрів.

Пише - джерело.

Як інформує “УНІАН”, реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” незабаром почне відображати інформацію про чоловіків, які жодного разу не відвідували ТЦК і уникали ставати на облік. Про це пише “Судово-юридична газета” із посиланням на заступницю міністра оборони з питань цифровізації Катерину Черногоренко.

За її словами, донедавна в базі “Оберіг” були відсутні дані про деяких чоловіків, яким досі вдавалося уникати військового обліку. Однак тепер цю прогалину виправили: відповідні дані будуть автоматично підтягуватися з інших державних реєстрів. Наприклад, якщо чоловік колись отримував паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт, то дані про нього обов’язково є у Демографічному реєстрі. Відповідно до нової постанови Кабміну від 16 серпня ці дані автоматично “перетікатимуть” до “Оберегу”, тож ТЦК зможе “бачити всіх”.

Читайте також:  Стало відомо, скільки коштів держава виділить франківським медикам

“Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюсту і Адміністрації Державної прикордонної служби” – пояснила Черногоренко.

Крім того, як розповіла посадовиця, юнаків, яким виповнилося 17 років, теж ставитимуть на військовий облік автоматично без візиту до ТЦК та відвідування медичної комісії. “Всі необхідні дані збиратимуться з інших реєстрів”, – зазначила заступниця міністра.

Черногоренко наголосила, що дані в “Оберіг” будуть підтягуватися саме в автоматичному режимі, тобто працівникам ТЦК не потрібно буде переносити їх “вручну”.

Сообщение “Мобілізація посилюється колосальними нововведеннями, ТЦК зможуть масово визначити ухилянтів”: повістки, заходи, ЗСУ появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: