facebook

Місцева влада блокує розвиток зв’язку через страх перед “вишками 5G” – Мінцифра

Міністерство цифрової трансформації повідомляє про приклади, коли влада на місцях перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв’язку, посилаючись на їхню фіктивну шкоду.

Про це йдеться у Instagram-акаунті відомства, пише ЕП.

Пише - джерело.

Мінцифра наводить приклади, коли чиновники виступають проти встановлення вишок:

  • управління освіти Броварської міської ради змушує прибрати встановлені базові станції неподалік від школи;
  • керівництво Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради перешкоджає встановленню базової станції біля міської клінічної лікарні;
  • аналогічно діє керівництво Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району;
  • у Маріуполі встановленню базових станцій перешкоджає Міська рада, Державна судова адміністрація в Донецькій області та ККП “Маріупольтепломережа”.\
Читайте також:  Боррель: Ліміт санкцій ЄС проти Росії закінчується, треба посилити допомогу Україні

У Мінцифрі зазначають, що такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів.

“Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці.

До того ж в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот. Одне з його завдань — регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями”, – йдеться у повідомленні відомства.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: