facebook

Міськрада Франківська просить президента та парламент запровадити у школах християнське виховання

Міська рада Івано-Франківська звернулася до Президента України, голови ВРУ, прем’єр-міністра та міністра освіти і науки України щодо викладання предмета «Основи християнської етики в закладах освіти України».

Пише - джерело.

У зверненні йдеться, що “пам’ять українців зафіксувала наслідки атеїстичного світогляду – розстріляне Відродження, Голодомор, масові ув’язнення українців, репресії та знищення храмів”.

«Всебічне втілення у суспільне життя справжніх цінностей, серед яких любов до ближнього, милосердя, патріотизм, історична пам’ять, законослухняність, повага до батьків, – запорука успішного не лише культурного, а й економічного та політичного розвитку будь-якого суспільства», – йдеться у зверненні.

На переконання ініціаторів звернення, альтернативою бездуховності та моральному занепаду є «повернення до духовних джерел» та «засвоєння християнських цінностей».

«Щоб не втратити незалежність, збудувати міцну державу, зберегти святий обов’язок перед минулими поколіннями українців, які залишили нам у спадок любов до України, вивірені часом і випробуваннями кращі риси національного характеру», міська рада закликала керівництво держави:

  • провести парламентські слухання щодо реалізації програми християнського виховання в Україні;
  • запровадити вивчення предмета «Основи християнської етики» у закладах освіти України;
  • сприяти фаховому зростанню педагогів, які забезпечують викладання предмета «Основи християнської етики»;
  • забезпечити інтегрований підхід щодо формування християнського світогляду при викладанні предметів природничого спрямування.
Читайте також:  Молодий вчитель написав потужне звернення до школярів, які не хочуть вчитися. Корисно прочитати як дітям, так і їхнім батькам!

Присутня на сесії народна депутатка від “Свободи” Оксана Савчук зазначила, що вже збирає підписи для проведення парламентських слухань.

«Нам тут у Західній Україні це звернення здається нормальним. Коли ми почали збирати підписи про парламентські слухання щодо реалізації програми християнського виховання в Україні, то виявилося, що депутати не дуже хочуть, щоб з дітьми говорили про релігію», – сказала Савчук.

Звернення підтримали 30 депутатів міськради.

Нагадаємо, курс “Основи християнської етики” у загальноосвітніх навчальних закладах міста викладається з 1992 року відповідно до рішення сесії міської ради, інформує пресслужба МВК.

У 2016 році іванофранківці подали петицію проти викладання предмета “Християнська етика” у школах. Автори петиції просили викладати у школах суто етику без будь-якого нахилу до віросповідання. Петиція набрала 260 голосів з 200 необхідних.

Заявникам відмовили у проханні, мотивуючи тим, «що вивчення предметів духовно-морального спрямування сприятиме загальному зростанню ролі моралі в житті суспільства».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: