facebook

Мінцифри запустило послугу “єМалятко”

Міністерство цифрової трансформації запустило послугу “єМалятко”, яка має спростити проходження ряду бюрократичних послуг для молодих батьків.

Пише - джерело.

Про це повідомляється на сторінці міністерства у Facebook.

“Харків – перше українське місто, де новоспечені батьки можуть скористатись комплексною послугою “єМалятко”. Сьогодні перші батьки отримали цю послугу без черг та зайвої бюрократії у Харківському міському перинатальному центрі”, – говориться у повідомленні.

Зазначається, що харківська пара змогла отримати одразу шість послуг за однією заявою у пологовому будинку завдяки “єМалятко”. Зокрема, мова йде про державну реєстрацію народження; визначення походження дитини; призначення допомоги при народженні дитини; реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Читайте також:  Маски, скринінг, сидячі місця: як на Прикарпатті запрацює транспорт

У міністерстві додають, що протягом січня послугу буде запущено ще в 10 українських містах: Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Кривому Розі, Львові, Луцьку, Вінниці та Маріуполі.

Загалом “єМалятко” передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави.

Раніше повідомлялося, що у Мінцифри заявили, що ЄС виділить 25 млн євро на е-урядування в Україні у 2020 році.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: