facebook

МІНОСВІТИ ЗАКЛИКАЄ ПОЧИНАТИ 1 ВЕРЕСНЯ ОЧНЕ НАВЧАННЯ, АЛЕ З УМОВОЮ

Міносвіти закликає заклади вищої освіти та місцеві адміністрації залежно від ситуації в регіонах розпочинати навчальний процес з 1 вересня в очному форматі.

Пише - джерело.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Залежно від безпекової ситуації в тому чи іншому регіоні ми закликаємо місцеві адміністрації та ректорів закладів вищої освіти розпочинати та максимізувати очне навчання. Ми вважаємо, що саме очний формат проведення занять сприятиме тому наскільки ми швидко відбудуємо нашу країну після перемоги, – сказав Вітренко.

Згідно зі словами Вітренка, наразі у школах проводиться підготовка до нового навчального року. Він нагадав, що уряд виділив суму в розмірі 1,5 мільярда гривень на обладнання укриттів у навчальних закладах середньої загальної освіти.

Читайте також:  Назвали дати канікул для українських школярів

Ми закликаємо органи місцевого самоврядування ефективно використовувати цю субвенцію та ефективно готуватися до нового навчального року, щоб якомога більше дітей пішли на очне навчання. Зараз у нас була цифра – 75% закладів, які були облаштовані укриттями. Ми проводимо постійний щоденний моніторинг, але говорити про кількість шкіл, які будуть підготовлені до навчального року, можна буде 25-26 серпня. У цих числах ми … володітимемо об’єктивною інформацією про те, де, як, у яких умовах наші діти відвідуватимуть школи, – наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки вже розробляє програму, яка спрямована на подолання освітніх затримок у сфері середньої освіти.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: