facebook

Мер Франківська перевірив дитячу поліклініку на Тичини

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків в рамках програми «медичний четвер» відвідав міську дитячу поліклініку на вулиці Тичини.

Пише - джерело.

Очільник міста разом із чиновниками перевірили готовність поліклініки до другого етапу медичної реформи, адже тут крім прийому дітей надають багато вторинної медико-санітарної допомоги.

Начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко підкреслила, що дитяча поліклініка – заклад пріоритетний. Адже тут проводяться усі необхідні лабораторні та інструментальні обстеження.

«Ми спрямовуємо свої зусилля на те, щоб заклад розвивався і тут був весь комплекс необхідних послуг для наших дітей, щоб вони отримували всю необхідну допомогу. Напрацьовується багато змін до створення відділення власне відновного лікування і для цього закуповується нове обладнання», – говорить Марія Бойко.

В свою чергу надзвичайно велике навантаження на лікарів відмічає директор Центру первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук.

Читайте також:  Зниклого літнього франківця знайшли мертвим

«На місто фактично може бути лише по 2 дитячих спеціалістів, тоді як дорослих може бути 10. Звісно, дитяча поліклініка не в такому матеріально-технічному становищі, в якому ми б хотіли її бачити. Але з 6 її філіалів по місту є уже капітально відремонтовані. Хоча деякі (як-от відділення на Пасічній) ще потребують серйозного ремонту. Цього року ми плануємо здійснити в міській поліклініці ремонт блоку хірургічного відділення, а також поновити матеріально-технічну базу в реабілітації. Уже закуповуємо для цього допоміжні засоби».

Міський голова зауважив, що проблем ще багато, але важливо, що збережено хороший колектив та є необхідне обладнання.

«Продовжуємо акцію «медичний четвер», що покликана готувати медичні заклади до реформи і підвищувати якість надання медпослуг. Думаємо про те, як зберегти лікарів та сформовану систему в цілому. Прийняли рішення щодо ремонтних робіт у педіатричних відділеннях по районах», – зазначив Руслан Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: