facebook

Мексика запропонує план негайного перемир’я в Україні щонайменше на 5 років

Пропозицію щодо припинення бойових дій під час розв’язаної Кремлем війни оголосить очільник мексиканського МЗС на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Пише - джерело.


У п’ятницю, 16 вересня, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що міністр закордонних справ країни Марсело Ебрард запропонує план створення “Комітету з питань діалогу та миру” для негайного припинення бойових дій в Україні.

Про це повідомляє CNN з посилання на заяву мексиканського лідера, зроблену під час промови на військовому параді до Дня незалежності в Мехіко.
Пропозиція буде спрямована на досягнення перемир’я щонайменше на п’ять років.

Читайте також:  Люди більше не будуть рахувати копійки: Зеленський розповів, як перемогти бідність. Із заробітків повернуться додому

План буде оприлюднено на майбутній Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. За словами президента Мексики, він дозволить присвятити час “вирішенню значних і серйозних економічних і соціальних проблем, які стосуються народів світу”.

Водночас Лопес Обрадор розкритикував санкції проти Росії та “масове постачання” зброї в Україну, назвавши їх “діями, які сприяли протистоянню”.

Мексиканська пропозиція передбачає, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Римський Франциск і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступлять посередниками в новоствореному Комітеті. Це, на його думку, дасть початок прямим переговорам між лідерами України та Росії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: