facebook

Медики вперше назвали симптоми підштаму омікрон BA.2

Підштам Omicron BA.2 більш заразний, ніж вихідний штам Omicron, і стане більш поширеним.

Пише - джерело.


Штам Omicron BA.1, що з’явився в Південній Африці 24 листопада 2021, показав, що ця мутація була набагато заразнішою в порівнянні з попередніми варіантами коронавірусу.

Тепер з’явилася форма BA.2, підвид Омікрону. Очікуване пояснення прийшло від фахівців у тому, якими симптомами проявляється цей штам, що розповсюджується у багатьох країнах.

Національна служба охорони здоров’я Великобританії зробила заяву щодо симптомів BA.2, яка визначається як підтип штаму Omicron. У вищезгаданій заяві було зазначено, як уперше виявив себе підштам BA.2. Про це пише Нaber7.

Влада Великобританії надала інформацію про загальні симптоми ВА.2 до того, як тест на коронавірус виявився позитивним.

Заява Національної служби охорони здоров’я Великобританії (NHS) була зроблена щодо BA.2, підкласу оригінального Omicron BA.1. Відповідно, цей тривожний варіант виявлявся запамороченням чи втратою свідомості. У своїй заяві NHS заявила:

Читайте також:  Обов'язкова вакцинація. Набув чинності новий наказ МОЗ: кого не допускатимуть на роботу

«У разі зараження вірусом BA.2 першим симптомом, який виникає рано, є запаморочення. Іншим поширеним симптомом є втома».

Південноафриканський лікар Анжеліка Кутзі, яка вперше повідомила про Omicron у листопаді 2021 року, сказала, що м’язові болі, а також втома можуть бути одними з перших симптомів цього штаму.

Штам BA.2 – це підштам оригінального Omicron BA.1. Оскільки штам, що розглядається, є побічною лінією Омікрону, він може виявляти схожі з Омікроном симптоми.

З іншого боку, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що підштам Omicron BA.2 є більш заразним, ніж вихідний штам Omicron, і стане більш поширеним.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: