facebook

Майже кожен другий корупційний злочин на Прикарпатті – хабарництво

На Прикарпатті майже кожен другий обвинувальний акт про корупційні злочини, який скерували до суду, – за фактом хабарництва. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Всього таких злочинів було 25. В одному кримінальному провадженні розмір хабара склав 100 тис. грн.

Пише - джерело.

Загалом, у першому півріччі цього року правоохоронці направили до суду 57 обвинувальних актів про корупційні злочини. З них – 11 злочинів, які стосуються бюджетної сфери, дев’ять – сфери земельних відносин, шість – у кредитно-фінансовій системі.

У кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення, які цього року скерували до суду, встановили 8,7 млн грн заподіяної шкоди. Відшкодувати вже вдалося 1,5 млн грн, накладено арешт на майно на 3 млн грн.

Зокрема, 30-го червня прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях щодо керівника Івано-Франківської філії однієї із кредитних спілок. Він разом із фінансовим менеджером і бухгалтером спілки хотів повернути свої депозитні гроші. Вони з лютого до квітня 2019-го року надали вкладникам для підпису видаткові касові ордери з недостовірними даними про нібито повернення їхніх грошей. Також обіцяли погасити суми у кредитних договорах, які оформленні на них. Такі бухгалтерські операції показали б, що у них немає заборгованості по кредитних договорах. Членам кредитної спілки заподіяли шкоду на загальну суму 1,1 млн грн. Під час розслідування вдалося відшкодувати 165 тис. грн, а також наклали арешт на майно підозрюваних на суму 910 тис. грн.

Читайте також:  Виплати компенсацій: на Прикарпатті скаржаться на масштабну корупцію

За вчинення корупційних злочинів засудили 19 осіб. Усі отримали покарання у вигляді штрафу. Додаткове покарання – позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю – застосували до шести осіб.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: