facebook

Ляшко висварив керівництво Прикарпаття за провал вакцинації від COVID-19

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко провів селекторну нараду із регіонами щодо темпів вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19. На горіхи перепало керівництву Івано-Франківської області і головам місцевих громад.

Пише - джерело.

“Мав окрему розмову із керівництвом Івано-Франківської області та головами громад області. Можливо, не популярну, але потрібну. На жаль, область по охопленню вакцинацією найгірша з-поміж усіх 25 регіонів. І зрушень до покращення поки не відмічаємо”, – написав у фейсбуці Ляшко.

За його словами, такі темпи вакцинації неодмінно дадуть про себе знати восени.

“Вже зараз в області найвищий коефіцієнт позитивних випадків серед усіх протестованих. Тому попросив голів громад включатися у роботу, змінювати підходи до організації роботи і захищати своїх людей. Результати розмови оцінити на зустрічі через 2 тижні”, – повідомив Ляшко.

Тим часом в Україні вакцинальна кампанія нарощує темпи і найближчим часом, за словами міністра, вийде на “темпи, близькі до максимальних”.

Читайте також:  У Держдумі видали, що Україна повинна відшкодувати "збиток" жителям Криму

“Кожного тижня ми вакцинуємо більше, ніж за попередній. Наразі 14% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини. Такі темпи – це результат нашої спільної роботи, але маємо до чого ще рости. Наголошую, що вакцинація – це єдина можливість захисту напередодні можливої нової хвилі восени та початком навчального року. Сьогодні нестачі вакцин немає. Починаючи з липня, вакцини надходять в Україну щотижня. Прихильність українців до вакцинації поступово росте, принаймні половина українців готові вакцинуватися вже зараз. Нам залишається лише дати їм цю можливість”, – зазначає Віктор Ляшко.

Також міністр звернувся із проханням до сімейних лікарів та пунктів щеплень, як до найближчих до пацієнта.

“Займайте активну позицію, розповідайте людям про важливість вакцинації від коронавірусної хвороби, адже в разі спалаху доведеться в рази складніше працювати”, – закликав він сімейних лікарів.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстровано 24 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За добу першу і другу дозу вакцини від коронавірусу отримали 1964 мешканців області.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: