facebook

Лукашенко зустрівся із Путіним: в ISW оцінили, чи вступлять війська Білорусі у війну

Диктатори зустрілися 19 грудня у Мінську.

Пише - джерело.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що безпосередня участь сусідньої Білорусі у війні проти України малоймовірна. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко, швидше за все, відмовив президенту-диктатору РФ Володимиру Путіну в подальших інтеграційних поступках.

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Зазначається, що нібито під час зустрічі в Мінську 19 грудня вони утрималися від обговорення війни в Україні. При цьому в Мінську заявили, мовляв, зіткнулися з “західною загрозою”. За словами Лукашенка, Москва надасть комплекси ППО С-400 та комплекси “Іскандер”.

“Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу і НАТО, намагаючись уникнути участі в російському вторгненні в Україну. “Президент” Білорусі також використовував подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі 17 лютого в контексті заявленої агресії заходу”, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, кремлівський “фюрер” запропонував розглянути можливість навчання білоруських льотчиків застосуванню “боєприпасів зі спеціальними боєголовками”. Путін заявив, що сторони також обговорювали формування оборонного простору. Щобільше – диктатор наголосив, що “Росія не зацікавлена нікого поглинати”, коли йдеться про Білорусь.

“Олександр Лукашенко не пішов на втягування Білорусі у війну проти України. Адже, наголошують вони, у цьому випадку йому довелося б змінити риторику”, – зауважують аналітики

Читайте також:  Це обмеження демократичних процесів: Німеччина і Канада жорстко розкритикували закон Зеленського про децентралізацію

Саме тому, вважають в ISW, Олександр Лукашенко не пішов на втягування Білорусі у війну проти України. Адже, наголошують вони, у цьому випадку йому довелося б змінити риторику.

Візит Путіна до Мінська 19 грудня
Президент РФ вперше від 2019 прибув до Мінська. Літак з Володимиром Путіним, який вилетів із Санкт-Петербурга, о 14:30 сів у Національному аеропорту “Мінськ”. Борт з Путіним вилетів з летовища того ж дня о 23:59 за Києвом.

Також до Мінська з неанонсованим візитом прибули очільник МЗС Сергій Лавров та мінiстр оборони Сергій Шойгу.

Секретар РНБО Олексій Данилов зауважує, що глава Кремля прилетів до Лукашенка, щоб той дозволив направити білоруські війська на війну. Разом з тим він наголошує, що ні Лукашенко, ні білоруський народ не мають великого бажання вступати у війну.

На думку предствника ГУР Андрія Юсова, яким би не був диктатор Лукашенко, але станом на зараз інстинкт самозбереження його ще не покинув. За його словами, якщо Путін сам поїхав до Лукашенка – це означає, що не все так добре, як російський диктатор хотів би.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: