facebook

Ліміт канікул вичерпаний. Головний освітянин Франківська пояснив, чому діти будуть вчитися

З 15 жовтня у франківських школах канікул не буде.
Про це під час оперативної наради повідомив директордепартаменту освіти Ігор Максимчук, інформує Бліц-Інфо.

“Вчора в соцмережах з’явились заяви міністра освіти і науки, як заклади будуть навчатися з 15 жовтня. Відповідний лист був направлений до Франківська і області. Вони рекомендують з 15 до 30 жовтня провести осінні канікули. В Івано-Франківську осінні канікули ми вже проводили з 1 до 14 вресня. Тож ліміт канікул на цей рік вичерпаний. Відповідно заклади будуть працювати. Є дуже багато є спекуляцій, але хочу сказати, що станом на сьогодні у Франківську захворіло на ковід 27 дітей із 31 639 школярів. Також хворі 8 вчителів з 4061 працівників. Що стосується дитсадків то тільки один хворий вихователь. На дистанційній формі навчання перебуває 28 класів. Повернулись на навчання 5 класів, які були на самоізоляції. Хворіють не більше 2% учнів. Ситуація контрольована. Щоденно мені дають моніторинг від всіх освітніх закладів. Якщо будуть ситуації, або буде різко збільшуватися захворюваність ми відреагуємо. Ми тільки ввійшли в нормальний робочий ритм”, – пояснив Максимчук.

Читайте також:  Навіть старі бабусині килими отримують нове життя: домашній засіб для чистки з пpигoломшливим ефектом
Пише - джерело.

У свою чергу очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків зауважив, що зараз ми вже входимо в сезон інших хвороб бо на вулиці похолодало.

“Вчора в області також була нарада і ОДА також виступає за навчання. Тож не тільки Франківськ, а вся область буде вчитися. Звісно що будемо контроювати, адже йде сезон грипу, ГРВІ. Але з 15 жовтня діти йдуть до школи”, – наголосив Руслан Марцінків.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: