facebook

Ліків проти цього захворювання немає: у МОЗ пояснили, як вберегти себе від небезпечної хвороби

Кір — це одне з найзаразніших захворювань, відомих у світі. Вірус кору швидко передається від хворої людини повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або просто розмові хворого. Хворий на кір зазвичай заражає щонайменше 7 людей, які не мають захисту.

Пише - джерело.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці МОЗ.

Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Саме через високу заразність кором можна інфікуватися будь-де: у школі, у дитсадочку, на роботі, в метро, в маршрутці, у таксі (якщо перед вами в ньому їхав хворий), у магазині, спортзалі, в басейні, на дитячому майданчику.

Ліків проти кору немає. Втім, від кору існує єдиний надійний захист – вакцинація! Для того, щоб убезпечитися від хвороби, достатньо двох доз вакцини. Їх роблять ще в дитинстві: в 1 рік та 6 років.

Читайте також:  Дівчина рятувалася анестетиком від зубного болю, і її кров раптом стала чорного кольору

“Якщо ваша дитина пропустила планове щеплення, необхідно наздогнати його якнайшвидше! Щеплення проти кору безпечні, ефективні та безоплатні для дітей до 17 років (включно). Їх можна зробити у педіатра/сімейного лікаря чи в пункті щеплення. До маломобільних дітей, до віддалених громад та в дитячі колективи можуть приїхати мобільні бригади з вакцинації”, – зазначають у МОЗ.

Інформацію про пункти щеплень у вашій місцевості (адреси та графік роботи) та як викликати вакцинальну бригаду додому, у громаду або в колектив можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером: 0 800 60 20 19

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: