facebook

Лікарі таки отримуватимуть зарплату від 20 000 грн: в Україні зростуть зарплати медиків

Українці вже звикли до обіцяних зростань зарплати т.з. “бюджетників”, але, як правило, це зростання було настільки мізерним, що мало його його відчував на практиці.

Пише - джерело.

Зараз же міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зробив серйозну заяву, що зарплати медиків таки зростуть і то суттєво.

За словами міністра, з 1 січня 2022 року мінімальний рівень заробітної плати лікарів становитиме 20 тисяч гривень на місяць, для медсестер – 13 500 грн – це базовий рівень, від якого будуть нараховуватися всі інші надбавки, які повинні бути в медичних працівників. Для цього, як він повідомив “Радіо “Свобода”, в програму медичних гарантій, тобто, кошти, які лікарні отримують з держскарбниці, збільшили на 33,8 млрд грн.

Читайте також:  Рятувальники не дозволили п’яним франківцям стрибати в воду з моста

Зараз лікарі отримують, в середньому, від 10 тис. грн. на місяць, медсестри – від 6 тис.грн. на місяць. Справді більші заробітні плати, враховуючи надбавки, є лише у лікарів, які працюють з хворими на коронавірус.

За словами Віктора Ляшка, витрати на збільшену заробітну плату медиків вже закладені у державний бюджет наступного року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: