facebook

Лікарі назвали причини появи кислого присмаку у роті

Кислий присмак у роті може сигналізувати про наявність захворювань органів травної системи, тому якщо він з’являється часто — не ігноруйте. З яких ще причин він може з’явитися і як його позбутися?

Пише - джерело.

Експерти зазначають, що такий симптом може говорити про захворювання печінки та її проток — жовчовивідних шляхів. Коли жовч виробляється у великій кількості і не встигає своєчасно утилізуватися, її надлишки потрапляють у шлунок і піднімаються стравоходом.

У такому разі може виникнути кислий присмак у ротовій порожнині. Серед інших причин медики виділяють виразку шлунка, гастрит, карієс, гінгівіт та інші захворювання ротової порожнини. Кислоий присмак може свідчити про проблеми зі слинними залозами, отоларингологічні патології, а також може бути наслідком вживання великої кількості міцної кави або чаю, куріння.

Читайте також:  Вaжкoхвoрі або травмовані внаслідок війни українці можуть подати заявку до “Програми медичної евакуації”

Щоб усунути цей симптом, експерти радять звернутися до фахівця та вилікувати захворювання, яке його спровокувало. Якщо справа не в органах травлення, тоді варто дотримуватись певної дієти, наприклад, виключіть із раціону смажену, мариновану та копчену їжу, а також каву, спеції, алкогольні напої.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: