facebook

Лендліз працює не так, як під час Другої світової війни: історик пояснив, чому

Історик пояснив, як працює лендліз зараз.

Пише - джерело.


Лендліз у 2022 році не працює класично, як під час Другої світової війни. Фактично – це купівля озброєння в борг. Однак США не хочуть, щоб Україна потрапила під величезні борги. Тому американський конгрес виділяє фінансову допомогу, звідки й надають кошти на зброю.

Як пояснив політичний аналітик та історик Армен Чібухчян 24 Каналу, лендліз почався з перших днів повномасштабної війни Росії проти України.

“Наші очікування про те, що лендліз – це каравани кораблів з усією можливою зброєю зрозумілі, але нині їм не місце”, – сказав він.

Чібухчян нагадав, що Велика Британія лише в 2006 році розрахувалась повністю за лендліз часів Другої світової війни.

Читайте також:  Шольц півтори години закликав Путіна вивести війська з України

За його словами, наразі США не просто купують зброю для України. Генерали, експерти та аналітики спочатку прораховують доцільність її постачання.

“Українцям передають техніку, на якій швидко вчаться солдати й починають ефективно використовувати. А ось у випадку з літаками, танками ми не знаємо, наскільки швидко це вдасться зробити. Крім того, ми не знаємо, наскільки ті ж модернізовані Т-72 краще або гірше американських танків”, – пояснив історик.

Він додав, що класичний лендліз може запрацювати, якщо конгрес США заблокує допомогу Україні. Однак у 2023 році буде зберігатись така ж тенденція, тож Україна не буде підпадати під борги.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: