facebook

Легендарний «Да Вінчі»: у Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму про Дмитра Коцюбайла

В Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму “Да Вінчі”. Фільм про життя та героїчний подвиг українського добровольця, командира батальйону “Вовки Да Вінчі” Дмитра Коцюбайла з Франківщини.

Пише - джерело.

Життєвий шлях та воєнні дії Дмитра Коцюбайла, який став символом мужності та відданості ідеалам, відтепер увічнені на великому екрані.

“Хочу щиро всім подякувати, хто долучився до створення цього фільму! Я й не сподівалась що фільм вийде настільки хороший. Я дізналась дуже багато про свого сина, про бойові дії, які він виконував. Дуже важливо, щоб суспільство пам’ятало про наших хлопців, які творять історію”, –  підкреслила мати воїна Оксана Коцюбайло.

Режисер фільму, Володимир Сидько, розповідає що мета цього кіно полягала у створенні історичного наративу про життя та воєнний шлях Дмитра Коцюбайла.

“Наша основна мета була створити історичний документ, який би докладно розказав про історію життя і військовий шлях такого легендарного воїна, як Дмитро Коцюбайло. Тому фільм розпочинається з самого початку, по-суті з перших днів його народження і до останнього дня, коли він загинув. Ми намагалися розкрити у фільмі самі історію формування характеру Дмитра і що на нього повпливало. Ми записали інтерв’ю не лише з його рідними і друзями, але й з шкільними вчителями, вчителями ліцею, побратимів, кохану і всіх, хто міг не лише розказати історію, а й те який у нього був характер”, – розповів режисер фільму Володимир Сидько.

У фільмі використані унікальні кадри з відеоархіву Дмитра Коцюбайла. Сучасні технології штучного інтелекту дозволили створити живі анімаційні сцени на основі унікальних малюнків Дмитра Коцюбайла. У зйомках фільму взяли участь мама Дмитра – Оксана Коцюбайло, близька подруга – Аліна Михайлова, Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних сил України (2021—2024), побратими з батальйону “Вовки Да Вінчі”. Фільм буде продемонстровано у країнах Євросоюзу, Великобританії та США. Після закордонних показів фільм вийде в широкий прокат в українських кінотеатрах.

Читайте також:  "Я не маю права боятися": історія лікарки-інфекціоністки з Прикарпаття

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук висловила подяку професійній команді за створення такого важливого для українського суспільства фільму.

“Хочу подякувати професійній команді за створення такого важливо для кожного українця, особливо для нашого Прикарпаття, фільму про нашого Дмитра. Наші захисники –  це наші Герої. Ми розуміємо, що війна змінилась всіх нас, наші цінності. Дмитро віддав своє життя за Україну, за країну, яку любив найбільше. З 18 років він пішов, щоб захищати нашу державу. Це легендарний воїн, людина, яку любить вся Україна. Сьогодні дуже важливо, що ми всі разом бережемо пам’ять про нашого Героя”, – зазначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Фільм “Да Вінчі” став не лише відзначенням подвигу одного воїна, а й нагадуванням про мужність та самовідданість всіх тих, хто стоїть на захисті своєї країни.

 

 

 

The post Легендарний «Да Вінчі»: у Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму про Дмитра Коцюбайла appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: