facebook

Лавров заявив про “нову перешкоду” для обміну між Україною та ОРДЛО

Для обміну утримуваними особами між Україною і тимчасово окупованими районами Донбасу в Мінську з’явилася “нова перешкода”. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ефірі одного з російських телеканалів, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Пише - джерело.

“У Парижі закликали контактну групу погодити списки для обміну всіх встановлених на всіх встановлених. Мета – “всіх на всіх”, але коли вони всі ці роки формували списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені”, – сказав він.

Міністр нагадав про існування списків “підтверджених” осіб, про місцезнаходження яких відомо.

“Тепер в контактній групі з’явився новий критерій: встановлені – так, але вони не всі “процесуально очищені”. Це означає нову перешкоду до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому”, – заявив Лавров.

Читайте також:  Винні у затримці виплат для медиків мають понести відповідальність – Зеленський

Нагадаємо, в день зустрічі ТКГ в Мінську міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що бажаного прогресу досягти не вдалося, зокрема, в питанні обміну утримуваних осіб.

Як повідомляв УНН, учасники ТКГ 18 грудня мали обговорити і втілити в життя низку конкретних домовленостей, які були досягнуті на зустрічі лідерів “нормандської четвірки”: питання обміну утримуваними особами, припинення вогню і узгодження трьох нових ділянок розведення сил на лінії зіткнення сторін.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: