facebook

Курс валют: яким буде курс долара та євро наступного тижня

Курс валют: яким буде курс долара та євро наступного тижня

Пише - джерело.

Експерти прогнозують стабільність.

За оцінками банкірів, наступного тижня на валютному ринку не варто очікувати істотних змін. Курсові коливання не перевищать 0,3 гривні, а готівковий курс долара та євро залишаться у вже існуючому діапазоні, пише 24 канал.

З другої половини лютого до сьогодні гривня зміцнилася на близько 4%, при цьому були сформовані нові цінові кордони для курсів валют, які зумовлені такими факторами:

  • тимчасовим превалюванням пропозиції над попитом (не більше 5 – 7%),
  • низьким рівнем інфляції (з січня до лютого інфляція не перевищила 1,5%),
  • суттєвими фінансовими “вливаннями” від міжнародних партнерів, які за 2 місяці року становили понад 6,3 мільярда доларів (це дозволило зміцнити державний бюджет, що вкрай важливо).
Читайте також:  Вісім років на фронті: прикарпатський воїн – у списку Forbes

Чого чекати наступного тижня

За словами Германа Марченка, директора департаменту казначейства Акціонерного товариства “КОМІНБАНК” (COMINBANK), немає передумов для суттєвих змін на ринку: «Усі інші умови, від яких залежить ситуація на валютному ринку, наступного тижня залишаться майже без змін: це і стабільна облікова ставка та офіційний курс валют, експортні надходження за продаж зерна, макрофінансова допомога в достатньому обсязі для покриття видатків бюджету тощо».

Тобто наступного тижня готівковий курс збережеться у межах 38 – 39 гривні за долар та 40 – 41 гривня за євро без помітних змін.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: