facebook

Курс долара на кінець лютого: банкіри повідомили, що буде з валютою

В Україні курс долара у лютому залишається стабільним. Однак у найближчі кілька тижнів він може змінитися. Банкіри спрогнозували, що буде з валютою до кінця місяця.

Пише - джерело.
Pile of Ukrainian and American money banknots

Глава аналітичного відділу української інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій поділився своїм прогнозом про події на ринку валюти. На його думку, курс долара до кінця лютого впаде на 10-20 копійок. Відзначено, що на даний момент немає серйозних факторів, які б чинили тиск на американську валюту.

Названо очевидні ризики у вигляді ескалації, а також можливі панічні настрої серед українців. Паращій вказав на послаблення тиску на гривню, який розпочався наприкінці минулого року через велику приплив національної валюти за рахунок бюджетних витрат. Це вплинуло на зниження курсу долара, і тенденція до здешевлення долара збережеться у найближчі тиждень-два.

Читайте також:  За добу ЗСУ "упаковали у чорні пакети" ще близько 620 окупантів, знищили 3 БПЛА та ще 24 одиниці різної техніки

Експерт вважає, що курс долара порівняно з початком місяця впаде.

“Але точно це не буде якесь суттєве зниження. Може приблизно 10-20 копійок”, – зазначив аналітик.

Раніше глава НБУ Андрій Пишний повідомив, що НБУ утримуватиме курс долара на рівні 36,57 грн до моменту, поки інфляція не стабілізується, а ситуація на валютному ринку не покращиться.

За даними Мінфіну на 17 лютого, курс долара в обмінниках не змінився у продажу та купівлі – 40 та 39,5 грн відповідно. Американська валюта на чорному ринку коштує 39,90 грн у продажу та 39,80 грн у купівлі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: