facebook

Куля снайпера влучила в голову: у Дніпрі рятують життя 27-річного Андрія Дячишина

У Дніпрі медики рятують життя 27-річного воїна, тяжко пораненого снайпером на Донбасі 29 серпня.

Пише - джерело.

Про це розповів генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

“Андрій із Львівської області. Йому 27 років. Захищаючи Україну, отримав поранення, несумісне з життям, у населеному пункті Гірське Донецької області”, – написав у фейсбуці лікар.

Риженко зазначив, що для молодого командира це було вже третє поранення. Два попередніх його не зупинили – Андрій залишився “на передку”.

29 серпня снайпер влучив йому в голову. На позиції воїну надали першу медичну допомогу, після чого евакуювали в лікарню Мечникова.

“Доправлений у вкрай важкому стані – кома 2, ШВЛ, медикаментозна седація. Одразу в операційну. Найкращі нейрохірурги Мечникова провели важку багатогодинну операцію. Куля увійшла в скронево-тім’яну область зліва, діаметрально вийшла з іншого боку черепа”, – написав Риженко.

За його словами, на п’ятий день після операції стан пораненого потроху стабілізується, кома 1.

Читайте також:  Терористи з «Л/ДНР» готуються до активних бойових дій, – правозахисники

“Нейрохірурги, реаніматологи, медсестри виходжують його, як рідного сина. Попереду довгий шлях лікування, болісних переживань і боротьби за життя молодого героя”, – зазначив лікар.

Він також повідомив, що Андрій – сирота.

Як зазначають у соцмережах його знайомі, повне ім’я пораненого військовослужбовця – Андрій Дячишин, позивний “Морячок”. Він боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. На війні – з 2014 року.

“З Андрієм я познайомився на передовій. Багато бачились в окопах під час зйомок. А нещодавно я записав з ним велике інтерв’ю до Дня Незалежності. Інтерв’ю для спеціального проєкту, який ще навіть не вийшов в ефір. Він розповідав про те, як брав участь у Революції Гідності, а потім пішов на фронт. Ми сміялися, згадували 2014-й та 2015 роки”, – написав журналіст Олександр Махов.

Із рідних у Морячка є тільки сестра. Допомогти пораненому бійцеві коштами можна на її картку:

5168 7573 7961 5869 (Кармазин Ольга Миколаївна).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: