facebook

Кулеба розповів, чим вигідне виключення Росії із Ради Європи

Міністр запевняє, що усі справи проти РФ у Європейському суді з прав людини будуть доведені до кінця.

Пише - джерело.

Виключення Росії з Ради Європи вигідне і для Ради Європи, і для України.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі інформаційного марафону.

“На практиці це означає, що Рада Європи – молодець. Це правильне і єдине слушне рішення. Росія не зможе більше маніпулювати механізмами, конвенціями Ради Європи у своїх інтересах”, – сказав Кулеба.

“Зараз активно розповсюджується інформація, що це позбавляє нас, Україну, та інші держави, які мають справи в Європейському суді, довести їх до кінця. Це не правда. Ми доведемо ці справи до кінця. Росія, навіть будучи виключеною з Ради Європи, буде їх виконувати. Так само ще протягом певного часу можна буде подавати нові справи проти Росії в Європейський суд з прав людини, і їх теж можна буде розглянути”, – додав він.

Читайте також:  Отримає те, на що заслужив: мати 16-річного водія, який у Луцьку влетів у натовп людей, відмовилась захищати сина

“Тому з усіх точок зору (виключення Росії з Ради Європи – УНІАН) є вигідним і для Ради Європи, і для України”, – наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Комітет міністрів Ради Європи вирішив виключити Російську Федерацію з Ради Європи. Росія була членом РЄ 26 років.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: