facebook

“Криваве” сяйво у небі над Україною: астроном пояснив природне явище

Українці спостерігали незвичне природнє явище.

Пише - джерело.

В деяких областях України ввечері 5 листопада можна було побачити північне сяйво “Аврора”. Це незвичне явище зачарувало українців і водночас перелякало, оскільки люди пов’язували це з війною Росії проти України.

Науковці кажуть, що так почервоніти небо змушує сильна геомагнітна буря. Спрогнозувати коли і де виникне це явище – складно. Українці тепер його бачитимуть все частіше.

“Більше буде сонячних спалахів. А саме спалахи дають такі концентровані потоки часточок. То ми можемо очікувати, що буде полярних сяйв таких більше. Інший раз воно може бути не малинового кольору. А зеленого. Залежить від молекул”, – каже астроном Всеволод Лозицький.

На Сонці утворилася ТРІЩИНА розміром з континент, вона і є причиною північного сяйва в регіонах, де воно бути не повинно

Як повідомили вчені, причина події – колосальний викид плазми, що стався через обрив однієї з електромагнітних ниток.

Ширина тріщини близько 10 тисяч кілометрів, а довжина майже 100 тисяч кілометрів.

Наш світ змінюється швидше, ніж ми можемо собі уявити…

Читайте також:  Марафон новорічно-різдвяних святкувань в Івано-Франківську: куди піти і на що подивитись

ЧЕРВОНЕ СЯЙВО – це біда!!!

Річ у тім, що північне сяйво – це ефект, який з’являється при проникненні космічної радіації на Землю крізь магнітне поле, і нічого хорошого у цьому немає. У полярних широтах це ще допустимо: туди поле нашої планети перенаправляє удар. Але якщо сяйво перестає бути північним і з’являється ближче до екватора, то це свідчить про те, що магнітне поле Землі недостатньо захищає нас від космічної радіації.

А червоний колір означає, що проникаюча радіація настільки жорстка, що починає “випалювати” з атмосфери кисень, що й надає сяйву червоного відтінку.

‼️Таке активне руйнування кисню небезпечне:

– вигорає величезна кількість кисню, яким ми дихаємо
– підвищена небезпека під час перельотів
– космічна радіація проникає аж до ядра планети.
– негативний вплив на психіку і самопочуття людей.

Червоне північне сяйво – це ознака майбутньої загибелі планети, а не привід для селфі.

В Україні про полярне сяйво повідомили мешканці Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Донецької , Миколаївської та Херсонської областей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: