facebook

Криклій: Ми точно не підвищуватимемо ціни на залізничні квитки

На тлі викликаної пандемією COVID-19 кризи українська влада не має наміру підвищувати ціни на залізничні квитки після відновлення перевезень. Про це в інтерв’ю DW заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає УНН. Він очікує також, що не зросте вартість квитків і в міському громадському транспорті.

“По залізних перевезеннях ми точно не будемо підвищувати ціни на квитки. Міський транспорт, зрозуміло, — ціни на квитки не будуть підвищуватися”, — запевнив міністр.

Пише - джерело.

Владислав Криклій у питанні вартості перевезень сподівається також на відповідальність і з боку приватних міських та обласних автоперевізників. “Вони заявили певну ціну, тому вони не будуть збільшувати”, — сказав міністр.

Він також розраховує, що авіакомпанії не підвищуватимуть вартість квитків, адже це буде “недолуго і неправильно”. “Якщо ми хочемо швидше відновити роботу транспорту, то навпаки, ціни мають бути доступними, щоб цей психологічний бар’єр і поетапний вихід з карантину можна було подолати швидше”, — додав Криклій.

Читайте також:  IKEA пояснила, чому в Україні ціни на товари вищі, ніж у сусідніх країнах

При цьому міністр інфраструктури заявив, що його відомство зараз працює над механізмом убезпечення поїздок залізницею в умовах епідемії COVID-19. Одним з можливих варіантів він називає зменшення кількості пасажирів у вагонах нічних поїздів удвічі. Водночас для родин це обмеження може бути непотрібним. Він додав, що міністерство інфраструктури планує опрацювати це питання з міністерством охорони здоров’я протягом тижня.

У громадському транспорті, за словами Криклія, обов’язковими мають бути постійна дезінфекція, масковий режим та, за можливості, вимірювання температури. При цьому міністр визнав, що обмежити кількість людей у вагонах метро буде вкрай складно.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: