facebook

Краще б ці кошти передали напряму військовим: Марцінків про 350 мільйонів військового ПДФО, які забрали в Івано-Франківська

Скільки коштів втратив Івано-Франківськ після прийняття Держбюджету-2024 і рішення парламенту забрати з місцевих бюджетів ПДФО всього силового блоку?

Пише - джерело.

Допомагати військовим на передовій громадам стане значно складніше, адже через вилучення «військового» ПДФО місцеві бюджети Івано-Франківщини втратять понад 2,6 млрд в 2024 році.

Про те, скільки втратила Івано-Франківська громада, мер Руслан Марцінків розповів в ефірі радіо «Західний полюс», пишуть Версії.

«З 1 жовтня забраний з міського бюджету ПДФО. Мені здається, що від цього програють військові частини. Забрали заднім числом. Ми розуміємо, як це робилося, які інформаційні хвилі запускалися. Там забрали ПДФО не тільки військових, там і правоохоронні органи, і прокуратура, і пожежники – весь силовий блок. Все ПДФО сьогодні йде до державного бюджету», – відмітив міський голова.

Анонсували, що ці кошти будуть спрямовані на військові потреби. Але їх спрямували не в Міністерство оборони.

«Було б добре, якби ці кошти пішли в Міноборони. На жаль, вони туди не пішли, а були спрямовані в Міністерство інформаційної трансформації і на Держспецзв’язок. Дай Боже, аби це дійшло пішло на виготовлення дронів або військові заводи. Але для того, аби побудувати військовий завод потрібен мінімум рік часу. Тобто наразі військові з цих коштів нічого не отримають», – додав Руслан Марцінків.

Читайте також:  Що треба знати українцям про одруження за кордоном

Мер Івано-Франківська відмічає, що краще в ці кошти спрямували напряму у військові частини.

«Про поставки державою дронів зараз взагалі мови не йди. Якби не волонтери і місцеві органи влади, то дуже б тяжко було. Дай Боже, щоб ці кошти дійсно використали за потребою. Але краще б ці кошти дали напряму військовим: чи збільшили виплати, чи так як сьогодні наше місто дає кошти на амуніцію, чи на закупівлю дронів, чи просто кожній військовій частині. Це було б більш справедливо. Від цього програє наша обороноздатність держави і громади зможуть закривати значно менше потреб», – додав міський голова.

Руслан Марцінків запевняє, що Івано-Франківська громада і надалі допомагатиме захисникам, не зважаючи на рішення парламенту забрати у місцевих бюджетів «військове» ПДФО. Проте, вочевидь, сьогодні робити це буде значно важче.

«Ми все одно й надалі будемо допомагати військовим. Ще до повномасштабного вторгнення я старався їздити на схід. Остання поїздка перед війною була в 2021. Чи є кошти, чи немає їх – ми допомагали. Але зараз це зменшить допомогу. Ми могли допомагати військовим більш ніж на 350 мільйонів, до кінця року це було б 400 мільйонів», – відмітив мер Івано-Франківська.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: