facebook

Кошти треба витрачати на людей молодше 65 років, а не на «трупи», – конфуз міністра Ємця (відео)

Глава МОЗ України Ілля Ємець назвав «трупами» літніх людей, старше 65 років.

За словами міністра, старше покоління можна не брати до уваги при виділенні коштів на допомогу українцям в умовах епідемії коронавірусу.

Пише - джерело.

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець у “Великому інтерв’ю” телеканалу “112 Україна” закликав представників бізнесу підтримувати українців, допомагаючи із закупівлею медичних засобів, ліків та тестів для виявлення COVID-19. Проте на покоління 65+ фінанси можна не витрачати, пишуть Версії.

“Я призиваю не тільки державу, а й бізнес України долучитися і свідомо зробити так, щоб в нас тести – і експрес, і серологічні – були масово для всіх українців. Ми ж знаємо статистику, скільки в нас людей, старших за 65 років. Хоч це і прикро, але тривалість життя середня для чоловіків по-моєму складає 65 років. Тому я скажу відверто, що фінансисти, які нам повинні допомагати, починають розраховувати на тих людей, які ще у нас ще живі. Я не жартую, і не лякаю. Я весь час кажу: ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупів”, прокоментував Ілля Ємець.

Читайте також:  В Україні прогнозують обвал гривні: Нацбанк скасує фіксований курс долара


Це вже не перший конфуз очільника МОЗу. 14 березня Ілля Ємець під час засідання комітету ВР з питань охорони здоров’я заявив, що всі пенсіонери помруть від коронавірусу, тому що дітей він не торкнеться.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: