facebook

Комунальне житло в Польщі: хто з українських біженців може претендувати, і скільки чекати на свою чергу

У Польщі діє програма з видачі комунального житла тим громадянам, які через тяжке фінансове становище не можуть придбати чи орендувати нерухомість самостійно. Кандидати стають у чергу, і тим, хто відповідає всім критеріям, міська влада сприяє поселенню. Однак важливу роль відіграє дохід претендентів на житло.

Пише - джерело.


Комунальне житло видається найнестабільнішим верствам населення. Так як ціни на нерухомість зростають по всій Європі, у тому числі й у Польщі, дозволити винаймати собі квартиру можуть не всі. Комунальна нерухомість матиме гірші умови, ніж будь-яке інше житло, але принаймні дах над головою буде.

При виборі претендентів на житло у комунальних будинках враховується дохід на кожну людину у сім’ї. За надто низької зарплати кандидат не зможе регулярно платити за оренду, тому йому видають таке житло насамперед. Відповідно ті претенденти, які мають достатню зарплату для оренди житла, швидше за все комунальної квартири не отримають.

Читайте також:  Ризик землетрусу в Україні: сейсмолог розповів, яким регіонам загрожує небезпека

Кандидатам на комунальне житло потрібно подати заяву до своєї міської ради за місцем проживання. Зразки можна знайти на сайтах місцевих адміністрацій. До заяви необхідно додати декларацію про розмір доходу за останні 3 місяці, декларацію про майновий стан та трудовий договір.

Після всіх процедур заявник стає у чергу. Однак це ще не дає гарантії того, що йому видадуть житло. Чекати можливо доведеться від кількох місяців до кількох років, тому що пріоритет матимуть найбідніші громадяни. Час очікування залежить від муніципалітету та його ресурсів.

Договір оренди комунального житла зазвичай укладається на невизначений термін. Тільки в крайніх випадках можливе виселення. Причиною може бути порушення громадського порядку, несплата орендної плати, розмір якої визначає сама гміна або підвищення доходу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: