facebook

“Кому не подобається – лишайтесь на старому календарі”: єпископ Тернопільський Нестор зробив різку заяву

Частина священників в ПЦУ досі не сприймає календарну реформу у церкві.

Пише - джерело.

Про це Україні Православній розповів Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

“Казали, що нібито частина парафій в областях на Заході України виступала активно проти. Ніхто не забороняє, залишайтеся на старому календарі! Але питання у тому, що звучать усі ці питання майже завжди з боку священиків.

З боку людей ми бачимо прагнення до цих календарних змін, тобто якщо йдеться про вагання, то з боку священиків його порівняно більше, ніж з боку людей.

Якщо говорити про спосіб ухвалення рішень, то фактично з початку самого утворення ПЦУ, відповідно до Статуту у нас дуже багато рішень приймаються соборно. Якщо говорити про Синод, то я можу порівняти, як проходили його засідання до Об’єднавчого Собору, в УПЦ КП, і як проходять вони тепер. Тоді рішення були приготовані наперед і треба було фактично тільки проголосувати за них.

Читайте також:  18 квітня — яке церковне свято в православному календарі

Рідко коли відбувалися зміни внаслідок обговорення. У Православній Церкві України виносяться питання, які Синод обговорює, а тоді вже формулюється рішення чи постанова Синоду. Тобто ми бачимо, що це відбувається дуже відкрито, соборно.

І сама політика Блаженнійшого у тому, що якщо йдеться про якісь важливі рішення – він з архієреєм особисто спілкується і питає його думку. Тому,напевно, оця соборність дає свої плюси в одностайності сприйняття рішень.

Але в часі це триває довше”, – зауважив єпископ Нестор.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: