facebook

Комаровський «розніс» препарати, які допоможуть при будь-якому вірусі

Такого не буває

Пише - джерело.

Відомий лікар доктор Комаровський «розніс» групу медпрепаратів, які начебто допомагають при будь-якому вірусі.

Йдеться не про конкретні найменування, а тип аптечних товарів, які радять, аби вилікуватися під час будь-якої вірусної хвороби.

Такі препарати часто призначають сімейні лікарі для своїх дорослих і малих пацієнтів за перший проявів ГРВІ. Утім Комаровський вважає такий підхід абсолютно неправильним, пише педіатр на своїй сторінці в Instagram.

Медик пояснює, що для кожного вірусу існує своя розроблена схема лікування. Препарату, який допомагав би при усіх вірусах – не існує, пише Комаровський:

Як не існує універсального антибіотика, що діє на всі бактерії, так і не існує противірусного засобу «взагалі», ну тобто такого, який діє на всі віруси.

Професійні лікарі розуміють, що препарати розроблені, аби боротися з конкретними вірусами: імунодефіциту, герпесу, вірус гепатиту С, вірусу грипу.

Читайте також:  "Вірус живе у повітрі 3-4 години" - Комаровський про прогулянки на вулиці під час поширення COVID-19

Кожен препарат розрахований і на вік пацієнта, на його вагу, сприйняття конкретних речовин у препаратах.

При ГРВІ майже ніколи невідомо, який саме вірус винуватець хвороби. Це може бути грип, парагрип, аденовірус, риновірус, ентеровірус і ще кілька десятків.

Тому для задоволення попиту фармацевти і створили не один десяток противірусних засобів, які рекомендовані при будь-якому ГРВІ, і їх можна купити в будь-якій аптеці без рецепта.

Всі ці засоби належать до ліків з недоведеною ефективністю. Адже дуже важко довести ефективність препарату, коли мова йде про лікування ГРВІ – хвороби, з якою організм дитини справляється при правильній допомозі за 5-7 днів. І скоротити ці терміни неможливо ніякими ліками. Навіть якщо дуже хочеться, – резюмував педіатр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: